Jak ubiegać się o wizę turystyczną do Chin?

Wydawałoby się, że zdobycie informacji w internecie będzie bardzo proste. Otóż nie do końca. Jest mnóstwo stron o rodzajach wiz i reklam biur, które je organizują, ale konkretów brak. Poszukując wskazówek na stronie ambasady Chin można tylko pogłębić swoją frustrację. Jeśli sam osobiście nie przejdziesz się na Bonifraterską w Warszawie lub nie zlecisz załatwienia wizy agentom biur podróży, internet tu nie pomoże. Zatem, jak ubiegać się o wizę turystyczną do Chin?

Warto wiedzieć, że godziny przyjmowania wniosków wizowych do Chin są określone. Możesz to zrobić tylko w środy i w czwartki w godz. 9:00 – 11:00. Pobierasz numerek i czekasz na swoją kolej. Zwykle nie ma tłumu, czas oczekiwania na złożenie wniosku wizowego to ok. 15-20 min. Po złożeniu kompletu dokumentów dostajesz numer konta, na które trzeba wpłacić opłatę wizową w kwocie 260 PLN. Dostajesz także kartkę z wyznaczonym terminem odbioru wizy. Wizę z paszportem odbierasz zwykle po tygodniu.

Jak ubiegać się o wizę turystyczną do Chin?

Potrzebujesz:

  • paszport
  • wypełniony wniosek wizowy – ściągnij PDF
  • zdjęcie (1 szt. na białym tle, twarz na wprost)
  • kserokopia strony paszportu ze zdjęciem
  • potwierdzenie rezerwacji biletu lotniczego
  • potwierdzenie rezerwacji hotelu lub zaproszenie z danymi osób zapraszających oraz ich adres i kopia dowodu tożsamości.

Przygotowałam dla Was skan wniosku

UWAGA: Informacje są aktualne na dzień 13.11.2017 i nie stanowią porady. Są jedynie wskazówką, jak ubiegać się o wizę turystyczną do Chin.

Chiny – Chińska Republika Ludowa.


O autorze

Pasjonatka podróżowania, dobrej kuchni, książek, tańca. Audiofilka. Przedsiębiorca z pasją, pragmatyczna, konkretna, zadaniowa. Stawia na rozwój osobisty. Ceni sobie komfort i spokój.



© 2014 – My Elegant Travel by Malgo Williams – Wszelkie prawa zastrzeżone

Zapisz się na newsletter aby być ze mną na bieżąco.

autoresponder system powered by FreshMail